Ako predísť výpadku aplikácií v cloude

IBM Instana prináša revolúciu v IT priemysle a poskytuje firmám nástroje na efektívne monitorovanie a správu ich IT infraštruktúry. V tomto článku sa pozrieme na to, čo IBM Instana ponúka a prečo by ste mali zvážiť jej implementáciu do Vášho podnikania.

What is IBM Instana?

IBM Instana je platforma pre automatizované monitorovanie a správu výkonu aplikácií (APM – Application Performance Management). Je navrhnutá tak, aby poskytovala podrobný a okamžitý prehľad o výkonových metrikách Vašich aplikácií a infraštruktúry. To umožňuje rýchlu identifikáciu a riešenie potenciálnych problémov.

Kľúčové vlastnosti

  1. Automatizované monitorovanie: IBM Instana automaticky detekuje a monitoruje všetky komponenty Vašej IT infraštruktúry, vrátane kontajnerov, mikroservisov, cloudových služieb a tradičných serverov. To znamená, že máte vždy aktuálny prehľad o stave Vašich systémov. 
  2. Skutočne instantný monitoring: IBM Instana poskytuje okamžité údaje o výkone. To umožňuje rýchlu detekciu a riešenie problémov skôr, než ovplyvnia Vašich zákazníkov alebo obchodné procesy. 
  3. Analýza poháňaná AI: Vďaka analýze poháňanej umelou inteligenciou, identifikuje IBM Instana vzory a korelácie, ktoré by mohli zostať inak nepovšimnuté. 
  4. Jednoduchá integrácia: IBM Instana je navrhnutá tak, aby sa ľahko integrovala do existujúcich systémov a procesov. Podporuje širokú škálu technológií a platform, teda sa ľahko prispôsobí požiadavkám Vášho podnikania.

Prečo je IBM Instana ideálnym riešením pre Vašu firmu?

Vyššia efektivita a produktivita: S IBM Instanou získavate nástroj na rýchlu identifikáciu a riešenie problémov, čo minimalizuje prestoje a maximalizuje produktivitu Vašich tímov.

Lepší zákaznícky zážitok: Pre podnikateľov na B2B trhu je to neoceniteľný nástroj. Vďaka neustálemu monitorovaniu a optimalizácii výkonu aplikácií môžete poskytovať bezproblémové služby zákazníkom, výrazne zlepšiť efektivitu, produktivitu a tým si získať ich lojalitu.

Škálovateľnosť: IBM Instana je navrhnutá tak, aby rástla s Vaším podnikaním. Bez ohľadu na to, či máte malý startup alebo veľkú korporáciu, IBM Instana sa prispôsobí požiadavkám biznisu a umožní Vám efektívne spravovať IT infraštruktúru.

Proaktívne riadenie rizík: S pokročilými analytickými nástrojmi a automatizovaným monitorovaním môžete identifikovať a riešiť problémy skôr, než sa stanú kritickými, čím minimalizujete riziká a zabezpečíte kontinuitu Vášho podnikania.

Odvetvia, v ktorých možno využiť IBM Instanu

IBM Instana je výkonný nástroj pre observabilitu, ktorý môže byť využitý v rôznych odvetviach na zlepšenie výkonu a spoľahlivosti aplikácií: 

  • Bankovníctvo: Monitorovanie kritických bankových aplikácií a transakčných systémov. 
  • Nemocnice a kliniky: Monitorovanie IT systémov a aplikácií, ktoré spracovávajú údaje o pacientoch a riadia zdravotnú starostlivosť. 
  • Farmaceutické spoločnosti: Optimalizácia aplikácií pre riadenie dodávateľského reťazca a výskumných projektov. 
  • Online obchody: Zabezpečenie plynulého fungovania e-commerce platforiem a platobných systémov. 
  • Kamenné obchody: Monitorovanie a správa systémov pre riadenie zásob a predajných miest (POS). 
  • Telekomunikácie: Monitorovanie a optimalizácia sietí a zákazníckych aplikácií. 
  • IoT riešenia: Riadenie výkonu IoT zariadení a platforiem. 
  • Automobilový priemysel: Monitorovanie aplikácií pre riadenie výrobných liniek a logistických systémov. 
  • Univerzity a školy: Monitorovanie online vzdelávacích platforiem a študentských informačných systémov.

Tu sú niektoré príklady, ako rôzne sektory úspešne implementovali IBM Instanu: 

  1. (Bankovníctvo) - Starling Bank: Tento digitálny bankový ústav, ktorý obsluhuje štyri milióny zákazníkov, sa spolieha na IBM Instanu na udržanie vysokej dostupnosti a výkonu svojich IT systémov. Vďaka plnohodnotnej viditeľnosti a trasovacím schopnostiam Instany, môže Starling Bank rýchlo identifikovať a riešiť problémy, čím zabezpečuje plynulé a spoľahlivé služby. 
  2. (Médiá) - PRISA: Jedna z popredných mediálnych spoločností v španielsky hovoriacom svete využíva IBM Instanu na správu výkonu svojho komplexného IT prostredia. Vďaka reálnym časovým prehľadom a proaktívnemu riešeniu problémov, zabezpečuje PRISA optimálny výkon aplikácií, čo je kľúčové pre poskytovanie kvalitného mediálneho obsahu globálnemu publiku (viac ako 236 miliónom ľudí). 
  3. (Retail) - Conrad Electronic: Tento maloobchod s elektronikou využíva IBM Instanu na monitorovanie a správu svojej rozsiahlej e-commerce platformy. Funkcie IBM Instany pomáhajú Conrad Electronic udržiavať rýchle časy odozvy a bezproblémovú prevádzku, čo je nevyhnutné pre ich B2B a B2C zákazníkov. Integráciou IBM Instana do svojho Kubernetes prostredia dosahuje väčšiu transparentnosť a rýchlejšie riešenie incidentov.


V prípade záujmu o cenovú ponuku nám napíšte na sales@egroup.sk

# #ibm